Donderdagavond keken bewoners van een appartementsblok langs de Iepersestraat in Roeseare raar op toen ze vlammen zagen opstijgen vanachter de garageboxen die achter het appartement gelegen zijn. Meteen werd de brandweer verwittigd die snel ter plaatse was.

De bewoners dachten dat de brand zich situeerde in de garageboxen zelf. Gelukkig bij aankomst van brandweer bleek de rij sparren die achter de boxen stonden hevig te branden. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon overslag naar de garageboxen vermijden.

De oorzaak van de brand is niet volledig duidelijk. De rij sparren werd door de brand volledig vernield, de garageboxen hebben lichte schade opgelopen. De Iepersestraat werd afgesloten voor al het verkeer gedurende de interventie. De brandweer controleerde met de ladderwagen de daken van de omliggende woningen om via een warmtebeeldcamera te controleren of zich geen smeulbrandjes ontwikkelen op de daken aangezien bij de brand nogal wat gensters vrijkwamen.