Gisterenavond reed een bestuurster door de Lindenstraat in Roeselare. Ter hoogte van de achterzijde van het rusthuis van het AZ Delta zag de bestuurster een wolk opstijgen. De bestuurster zette haar voertuig aan de kant en verwittigde de brandweer met de melding dat rook uit één van de ramen van het gebouw opsteeg van het rusthuis.

De brandweerposten van Roeselare en Hooglede kwamen ter plaatse. Al snel bleek dat er geen sprake was van een brand. Uit een open leiding die via de gevel van het rusthuis gemonteerd was steeg een grote stoomwolk op. Na een controle en in samenspraak met het medisch personeel in het rusthuis was een evacuatie niet nodig. Vermoedelijk was een defecte aan een terugslagklep van het verwarmingssysteem van het rusthuis de boosdoener. Het AZ Delta liet onmiddellijk een firma ter plaatse komen die het defect snel kon oplossen.