Deze middag merkte een toevallige passant rook op komende uit een gebeds -en clubhuis voor motorrijders langs de Oude Diksmuidse Boterweg in Meulebeke. De brandweerpost Meulebeke samen met post Ingelmunster waren snel ter plaatse en konden de binnenbrand snel blussen.

De brandweer had de situatie snel onder controle en bracht het kastje die vuur gevat had naar buiten. De ruimte heeft beperkte rook en waterschade opgelopen. Om de aanwezige rook af te voeren werd in de achtergevel een opening gecreƫerd. Na een klein uurtje kon de brandweerposten al terugkeren naar de kazerne.

De oorzaak van de brand ligt bij een afvoerkanaal van een houtkachel in het pand. Deze zou het kastje doen ontbranden. Geluk bij een ongeluk werd de brand snel opgemerkt waardoor de brandweer snel ter plaatse was. Het gebouw had bij het laattijdig ontdekken van de brand aanzienlijke schade opgelopen. De brandweer benadrukt het nut van een rookmelder bij het vroegtijdig detecteren van brand.