Iets over 16u gisterenmiddag brak brand uit in een rijwoning langs de Stijn Streuvellstraat in Emelgem, deelgemeente van Izegem. Bij aankomst van de brandweerpost Izegem sloegen de vlammen al door de voorruiten en de voordeur. Meteen werd een eerste blusactie ondernomen om de brand te blussen. Bij het uitbreken van de brand waren drie kindjes aanwezig in de woning, deze werden snel door buurtbewoners opgevangen. Via de kinderen kon de brandweer snel uitsluiten dat zich in de woning nog personen zouden bevinden.

De brand in de rijwoning ontwikkelde razendsnel tot een volontwikkelde brand. Door de snelle actie van post Izegem was de brand na een kwartier al volledig onder controle en was brandoverslag naar de buren nihil. Door de omvang van de brand werd een derde autopomp gevraagd van post Ingelmunster om assistentie te verlenen. De brandweer had het vuur snel geblust maar had nog enkele uren nodig om na te blussen.

Het pand is door de brand volledig verloren. De brand kon via het houten binnenwerk snel uitbreiden tot zelfs het eerste verdiep. Door de hitte werd de bakgoot, deel van het dak en een verlichtingslamp deels gesmolten. Slachtofferhulp kwam ter plaatse om in eerste plaatse omvang te regelen voor het gezin. Voor alle zekerheid werd de ambulance van post Izegem opgeroepen om de drie kinderen een medische controle te geven, uiteindelijk moesten de kinderen niet afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Over de oorzaak van de felle brand bestaat nog grote onduidelijkheid. Volgens de de kinderen stichtte een vriend van de ouders brand in de woning maar dat verhaal bleek al snel niet te kloppen. Uiteindelijk verklaarde de kinderen dat de inwonende vriend van de ouders zou geknoeid hebben aan de verwarming, maar ook aan dat verhaal bestaat twijfel. Wat de precieze oorzaak is moet dus verder onderzoek uitwijzen. De schade aan de woning is groot, vermoedelijk zal de woning volledig afgebroken moet worden. De Stijn Streuvellstraat werd gedurende de interventie afgesloten voor al het verkeer. De brand lokte veel ramptoeristen die door de politie op afstand werden gehouden.