Iets voor 18uur gisterenavond merkte een bewoonster van een woning langs de Oekensestraat in Izegem rook op in haar woning. Meteen werden de brandweerposten van Izegem en Roeselare opgeroepen. Bij aankomst was de brand uitslaand aan de achterzijde.

De brand woedde al hevig bij aankomst van de brandweer. Meteen werd een eerste blusactie ondernomen. Kort voor aankomst van de brandweer waren kleine knallen hoorbaar. De bewoner kon bevestigen dat de knallen afkomstig waren van luchtdrukpatronen en hagelkogels bedoeld voor airsoft geweren.

Doordat er geen duidelijkheid was over de hoeveelheid van de munitie werd een binneninzet in de eerste fase gestaakt. Uiteindelijk kon de brandweer na een halfuurtje de brand onder controle krijgen. Via de ladderwagen werden openingen gemaakt in het dak van de garage om rook en warmte af te voeren.

De schade aan de woning is groot. De hobbykamer waar de brand startte is volledig uitgebrand. Doordat het plafond uit een houten roostering bestond kon het vuur overslaan naar het zolderverdiep, ook die ruimte liep zware schade op. De aanpalende ruimte aan de rechterzijde liep rook en waterschade op. De buren langs de linkerzijde werden grotendeels gevrijwaard.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk te wijten aan een oplaadstation voor batterijen die juist voor het uitbreken van de brand in werking was. De Oekensestraat werd gedurende de gehele interventie afgesloten voor al het verkeer. Bij de interventie vielen geen gewonden.