In de nacht van maandag op dinsdag reed een bestuurder van Lichtervelde naar zijn woonplaats Zwevezele via de Zeswegestraat. Ter hoogte een bocht liep het mis en knalde de chauffeur tegen en gevel van een woning. De auto eindigde uiteindelijk in een voortuintje honderd meter verder in de Stampkotmolenstraat.

De bewoonster van de woning waar de wagen een groot gat in de gevel sloeg was net gaan slapen toen ze door een luide knal wakker werd. De bewoner die op de hoek van de straat woont werd wakker van het steengruis die tegen zijn voordeur ketste. In eerste instantie vroeg de duidelijk beschonken chauffeur om geen politie te bellen, de bewoonster ging hier niet op in. De brandweerposten Zwevezele en Wingene werden opgeroepen om de brokstukken die over de volledige straat verspreid lagen op te ruimen en het stutten van de gevel.

De bestuurder die nauwelijks op zijn benen kon blijven staan werd door de politie onderworpen aan een blaastest. De bestuurder blies positief, zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Na de controle slenterde de chauffeur rond op de interventieplaats. De brandweerpost Roeselare werd opgeroepen om versterking te bieden met een container met extra materiaal.

Op een bepaald moment ging de bestuurder zonder aanleiding in zijn voertuig zitten en gaf flink gas. Gelukkig was de Ford Focus zo zwaar beschadigd dat deze niet meer voorruit kon rijden. De chauffeur paradeerde rond het brandweerpersoneel met een volle fles Whiskey. De politie was de situatie beu en nam de man mee naar het bureau.

De brandweer stutte de gevel en timmerde het gat dicht met houten platen. Uiteindelijk werd nog een plastiek over de platen bevestigd. De Zeswegenstraat was gedeeltelijk afgesloten voor al het verkeer. De bestuurder mag zich later verantwoorden in de politierechtbank, zijn voertuig werd getakeld en is pertotal verklaard.