Deze voormiddag vond in het Albertdok aan de Oosterweelsteenweg een grote rampoefening plaats. Een riviercruiseschip sloeg lek na een aanvaring met een cargoschip. Meer dan 140 passagiers moesten worden gered. In totaal namen meer dan 300 figuranten en hulpverleners deel aan de oefening.

Het riviercruiseschip MS Joy van rederij Scylla werd vanmorgen aangevaren door het fictieve cargoschip ‘Pride of Antwerp’. De MS Joy raakte zwaar beschadigd, zonk traag weg en geraakte niet meer op eigen kracht weg. Door de aanvaring kwamen 25 passagiers in het water terecht en geraakten ook enkele passagiers gewond.

Brandweer, politie, civiele bescherming, de havendiensten en de medische discipline kwamen talrijk ter plaatse en de operationele fase werd afgekondigd om de reddingsoperatie en de samenwerking in goede banen te leiden.

Het duikteam van Brandweer Zone Antwerpen werd ingezet bijgestaan door de collega’s van zone Waasland. De havendiensten kwamen ter plaatse met verschillende boten, waaronder de Tuimelaar en de Echo. De civiele bescherming zorgde voor livebeelden in de CP-OPS door middel van een RPAS (drone).