Gisteren werden inbrekers betrapt in een woning aan het Groot Hagelkruis. Er werden meteen de nodige interventieteams aangestuurd. Het waren twee inspecteurs die buiten hun dienst de inbraak hadden opgemerkt. De verdachten gingen op de vlucht maar werden op de hielen gezeten door hun collega’s. Er werd permanent doorgegeven waar ze zich bevonden en wat de beschrijving van de verdachten was. Al snel kon één van de verdachte gevat worden terwijl twee andere verdachten verder vluchtten met de auto. Die reed met hoge snelheid in de richting van de E19 maar werd al snel gevolgd door een anonieme patrouille. De achtervolging werd meteen ingezet. Er werden hoge snelheden gehaald tot 180 km/u. Er kwam bijstand uit de omliggende zones en de federale snelwegpolitie. Enkele kilometers voor het landelijke Loenhout kon het vluchtende voertuig met twee inzittenden gestopt worden zonder brokken. Er raakte niemand gewond. De twee verdachten werden in het bezit gevonden van juwelen. Er is verder onderzoek nodig om de herkomst ervan te achterhalen.