Vorige week zaterdag rond middernacht kwam het tot een zware botsing tussen enkele geparkeerde voertuigen en een bestelwagen van een koeriersbedrijf op de Bruggesteenweg in Egem, deelgemeente van Pittem. Buurtbewoners die de klap hoorden en een kijkje gingen nemen verwittigden de hulpdiensten.

In totaal werden 7 voertuigen beschadigd door de klap. De bestelwagen kwam enkele meters verder tot stilstand. Een Volvo, Opel en Nissan deelden het zwaarst in de klappen en zijn total loss verklaard. Een vierde voertuig zal in de garage verder onderzocht worden of het voertuig al dan niet totall los verklaard zal wordt. Een oldtimer en een andere bestelwagen raakten licht beschadigd.

Waarom de bestuurder van zijn rijvak afweek moet verder onderzoek uitwijzen. Uit eerste vaststellingen was de chauffeur niet onder invloed van drank of drugs. Naar alle waarschijnlijkheid viel de chauffeur in slaap achter zijn stuur. Door het ongeval werd de Bruggesteenweg ter hoogte van het ongeval gedeeltelijk afgesloten voor al het verkeer. Brandweerpost Pittem kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen. Alle 7 de voertuigen en de bestelwagen werden weggesleept door een bergingsfirma. Bij het ongeval vielen geen gewonden.