Zondagmiddag 10 maart kreeg de regio rond Roeselare maar ook het gehele land flinke windstoten te verduren tot wel uitschieters van 100km/h. In Roeselare en de buurgemeentes kreeg de brandweer in korte tijd honderdtal oproep voor stormschade. De meeste meldingen gingen over weggewaaide dakpannen, dakgoten en bomen die omgewaaid waren.

In de kazerne van brandweerpost Roeselare werd zondagmorgen al drukke voorbereidingen genomen, extra manschappen werden opgetrommeld, extra dispatching werd ingericht om de toevloed van noodoproepen te verwerken en voertuigen werden gereed gemaakt om waar nodig tussenbeide te komen. Het noodnummer 1722 werd ook geactiveerd om niet levensbedreigende oproepen te verwerken in de noodcentrales.

Rond het middaguur kwamen de eerste oproep binnen. De brandweer werd al snel overspoeld met oproepen. Om een overweging te maken welke mensen die het snelst hulp nodig hadden en welke op de wachtlijst werden gezet reden enkele officieren van melding naar melding. Zo ook in Beitem deelgemeente van Roeselare. Een sterkte rukwind had daar een volledige EPDM dakbedekking en de isolatie van een nieuwbouwwoning weggeblazen. Via de ladderwagen werd de schade op het dak opgemeten.

Niet veel verder aan de kerktoren van Beitem bengelde de windhaan, deze werd door de wind net niet weggeblazen. Voor de hulpdiensten was het te gevaarlijk om op de toren te klimmen. Het gebied rond de kerk werd door de gemeentedienst afgesloten tot een gespecialiseerde firma de windhaan zal verwijderen.

Langs de Babbiliestraat in Oekene viel een volledige rij sparen dwars over de weg. Door de omgevallen bomen knapte ook een elektriciteitskabel waardoor de wijk langs het natuurgebied een periode zonder stroom zat. De brandweer en Fluvius kwamen ter plaatse en hadden een geruime tijd nodig om de bomen te verwijderen. Niet veel verder langs de Moorsleedsesteenweg viel een boom net niet op een geparkeerd voertuig. Enkele bomen van de busbouwer VDL in Beveren begaven het ook door de sterkte wind.

Langs de Azalealaan niet ver van de Sint-Jozefkerk vloog een aluminium geraamte met zonnepanelen tegen enkele garageboxen. Enkele bomen vielen daar ook over de weg. De brandweer zaagde de bomen in stukken.

Op maandag 11 maart wanneer de wind al wat geminderd was in kracht werden de openstaande stormschade meldingen afgewerkte. De grote schade zoals bomen over de weg, afgewaaide daken of instortingsgevaar werden tegen de middag afgehandeld waardoor de brandweer van adres tot adres gingen om kleine schade verder af te handelen pas op dinsdag 12 maart waren bijna alle meldingen afgehandeld.