Vrijdagavond rond 19uur waren enkele bewoners van een villa langs de Sprookjesdreef in Zwevezele aan het werken in hun veranda. Wanneer de twee bewoners net uit de veranda waren viel een grote Amerikaanse eik op de veranda. Meteen werden de hulpdiensten gealarmeerd, enkele buurtbewoners en werklui die de klap hoorden gingen meteen polshoogte nemen.

De brandweerpost Zwevezele kwam ter plaatse om de boom te verzagen. Uiteindelijk was de eik ter hoogte van de stam vertakt in drie grote bomen. Twee van deze vielen op de veranda de derde viel op de terras. Door de omvang van de schade aan de woning werd versterking opgeroepen van brandweerpost Roeselare om extra materiaal ter plaatse te brengen.

De brandweermannen moesten de boom stuk per stuk verzagen om extra schade te voorkomen. Na een kleine twee uur waren de drie bomen verzaagd waarna men kon beginnen op het stutten van de veranda.

De bewoners was opgelucht dat de omgevallen boom enkele materiële schade veroorzaakt heeft. De villa zelf is na enkele gebroken dakpannen gevrijwaard, de veranda is volledig vernield.