Op de Antwerpse Ring heeft het verkeer maandagmiddag zware hinder ondervonden door twee ongevallen aan de Kennedytunnel die omstreeks 12u30 vrijwel gelijktijdig gebeurden. In de richting van Nederland botsten op het einde van de tunnel 3 vrachtwagens en een personenwagen. Bij dit ongeval vielen geen gewonden, maar de afhandeling nam heel wat tijd in beslag omdat een van de betrokken vrachtwagens getakeld moest worden. Daardoor kon het verkeer ruim een uur lang over slechts één van de drie rijstroken passeren. De files op de E17 en de E34 groeiden daardoor zeer snel aan.

Op vrijwel hetzelfde moment reden aan de andere kant van de tunnel, net buiten de tunnel richting Gent op Linkeroever 8 voertuigen op elkaar bij een kop-staartaanrijding. Een Nederlandse vrachtwagen reed in op twee personenwagens. Een van die twee auto’s werd tussen 2 vrachtwagens geplet. De brandweer moest ter plaatse komen om de bestuurster die gekneld zat uit haar wagen te bevrijden. Ze werd zwaargewond overgebracht naar het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk. Bij het ongeval raakten nog 2 andere personenwagens, een bestelwagen en een motor betrokken. Zij liepen enkel blikschade op en geen van de bestuurders raakte gewond. Ook hier nam de afhandeling van het ongeval heel wat tijd in beslag. Het verkeer op de Antwerpse Ring kwam helemaal tot stilstand. De Liefkenshoektunnel werd door de ongevallen een tijdlang in beide richtingen tolvrij gemaakt.

Foto’s: © Yoni Proost