Verschillende teams van de wijkwerking konden het voorbije weekend drugsdealers vatten. De wijkondersteuningsteams van de regio’s Oost en Centrum hadden prijs, maar ook het wijkteam van Deurne kon tijdens een actie een drugsdeal vaststellen.

Het WOT van regio Centrum stelde zaterdagnamiddag vast dat een man kortstondig in een voertuig stapt, iets overhandigd kreeg en het voertuig opnieuw verliet. De inspecteurs gingen over tot controle en het werd duidelijk dat er een drugsdeal had plaatsgevonden. Drugshond Bo kwam mee ter plaatse en in het voertuig werd speed, GHB en xtc aangetroffen. In totaal werd met behulp van Bo 1 135 euro, 330 gram speed, 78 xtc-tabletten en 3 liter GHB in beslag genomen. De verdachten werden voorgeleid, één van hen werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter.

 

Het WOT Oost hield toezicht in de omgeving van metrostation Sport om de drugsoverlast daar te bestrijden. Vrijdagmiddag stelden ze een verdacht contact vast tussen een voetganger en een fietser. Na controle werd duidelijk dat er speed was verkocht. Er werd een huiszoeking uitgevoerd bij de dealer. Daar werd 50 gram speed en een precisieweegschaal aangetroffen, deze werden in beslag genomen.

Tijdens een wijkactie op zaterdagavond konden de medewerkers van de wijkteams van de Unolaan een vermoedelijke drugsdeal vaststellen in een voertuig op de Merksemsesteenweg. Een fietspatrouille in burger merkte de verdachte handelingen op en ging over tot controle. De bestuurder bleek in het bezit van marihuana en een opvallende hoeveelheid cash geld. Onder de zetel werd nog meer marihuana aangetroffen. Elders in de auto vond de politie ook nog verstopte juwelen. De wagen, de drugs, het geld en de juwelen werden in beslag genomen. Bij een huiszoeking werd ook nog cocaïne aangetroffen.