Dinsdagmiddag rond 16u30 ging het flink mis op de Kortemarkstraat in Hooglede. Een bestelwagen van een aannemingsbedrijf botste frontaal met een vrachtwagen. Zowel de chauffeur van de bestelwagen als de vrachtwagen raakten als bij wonder niet gewond.

Volgens de chauffeur van de bestelwagen verloor hij de controle over het stuur doordat hij met zijn geladen aanhangwagen in een put reed. Door de schok begon de aanhangwagen te slingeren waardoor de bestelwagen uiteindelijk eindigde tegen de vrachtwagen die uit tegengestelde richting kwam.

Brandweerpost Gits kwam ter plaatse om de gelekte koelvloeistof en de olie te verwijderen van het wegdek. Een takelfirma kwam ter plaatse om de geladen aanhangwagen en de bestelwagen te takelen. Tijdens de takelwerken werd de Kortemarkstraat volledig afgesloten voor het verkeer.