Deze middag rond 16u30 kantelde een vrachtwagen tijdens het lossen van aarde op een werf ter hoogte van het nieuwe AZ Delta in Oekene. Doordat de vrachtwagen deels op de drukke omleidingsweg van de R32 belandde zorgde het ongeval al snel voor een grote file.

De chauffeur zat niet gekneld maar kon niet op eigen krachten uit zijn cabine geraken. Brandweerpost Roeselare kwam ter plaatse en hielp de chauffeur uit zijn cabine, hij werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Een graafmachine kon het overgrote deel van de lading die op de rijbaan lag verwijderen waardoor het verkeer mondjesmaat terug kon passeren.

Door het ongeval ontstond al snel een file op de R32 tot in Izegem, ook ontstond een fikse file op de oprit van de E403. De signalisatiewagen van brandweerpost Roeselare kwam ter plaatse om de lokale politie te ondersteunen en het verkeer in goede banen te leiden.