Het voorbije weekend werden in regio Centrum verschillende dealers gevat. Het wijkondersteuningsteam en het wijkteam van Berchem deden verschillende vaststellingen en konden 3 verschillende drugsdealers arresteren. Telkens werden er verschillende hoeveelheden drugs en cash geld in beslag genomen.

Het wijkteam van Berchem controleerde zaterdagavond enkele jongeren die cannabis gebruikten in het Brilschanspark. Eén van de betrokken bleek 6 verpakkingen hasj op zak te hebben. Er werd een huiszoeking uitgevoerd bij de verdachte thuis. Daar werden nog 29 gebruikershoeveelheden hasj, een weegschaal, cash geld en een verboden wapen (uitschuifbare wapenstok, zie foto) aangetroffen. De 18-jarige verdachte werd gearresteerd.

Na een tip over drugshandel achter het districtshuis van Berchem voerde het wijkteam opnieuw een huiszoeking uit. Bij de verdachte thuis werd 37 gram hasj en 20 gram cannabis gevonden. De drugs en de gsm-toestellen van de 38-jarige verdachte werden in beslag ge nomen voor verder onderzoek naar de vermoedelijke drugshandel.

Het wijkondersteuningsteam van regio Centrum controleerde na verschillende klachten van drugsgerelateerde overlast een pand in de Wasstraat. Ze konden een vermoedelijke drugsdeal vaststellen en de koper onderscheppen. Er werd een huiszoeker bij de vermoedelijke dealer georganiseerd, met positief resultaat. Er werd zo’n 100 gram cannabis en 400 euro cash in beslag genomen. De 50-jarige verdachte wordt voorgeleid.

Tijdens een anonieme patrouille merkte het wijkondersteuningsteam van de regio West twee verdachte mannen op. Een man bleek hasj te verkopen, de andere cocaïne. Er werd een huiszoeking uitgevoerd, waarbij met behulp van de drugshond onder andere 4000 euro cash, 20 gram hasj en 30 gram coke werden aangetroffen. Tijdens de huiszoeking werd er aangebeld. De man voor de deur bleek ook in hasj te dealen en werd meteen door de politie opgepakt. Twee verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden.