Rond 11uur dinsdagochtend hoorden enkele arbeiders die bezig waren in een nieuwbouw langs de Diksmuidestraat in Staden een harde klap. Toen ze naar de straatkant gingen om polshoogte te nemen zagen ze tot hun verbazing dat een witte Hyundai midden de rijweg op zijn dak lag. De bestuurder kon niet op eigen kracht uit zijn auto geraken, met hulp van de arbeider werd de man uit zijn auto getild.

De brandweerpost Staden was snel ter plaats maar moet niemand meer bevrijden. De MUG van AZ Delta en de ambulance van post Diksmuide gaven de bestuurder die lichtgewond was de eerste zorgen toe waarna deze afgevoerd werd naar het ziekenhuis.

Uiteindelijk had de bestuurder van de witte Hyundai een camionette geramd die deels op het fietspad stond geparkeerd waarna hij begon te tollen, op zijn dak belandde. Een Mercedes die uit tegengestelde richting kwam deelde ook in de brokken. De bestuurder van die auto kwam er met de schrik vanaf.

De materiƫle schade is groot. Alle drie de voertuigen moesten weggesleept worden. De Hyundai en de camionette zijn total loss verklaard, de Mercedes zal nagekeken worden of herstellen nog een optie is. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte verklaarde dat hij aan het prutsen was aan zijn radio waardoor hij even niet aandachtig was op de weg. De drukke Diksmuidestraat werd gedurende de interventie afgesloten voor al het verkeer.