In de nacht van donderdag op vrijdag rond 2uur merkte een autobestuurder die reed op de Ring in Roeselare vlammen op ter hoogte van een auto die geparkeerd stond bij het verhuurbedrijf Delrue. De bestuurder zette zijn auto aan de kant en verwittigde de hulpdiensten die snel ter plaatse waren.

Brandweerpost Roeselare had het vuur snel onder controle. De BMW die in brand stond is volledig uitgebrand. Twee andere voertuigen die dicht geparkeerd stonden liepen ook schade op door de hitte en zijn mogelijks ook volledig verloren, nog twee andere voertuigen liepen lichtere schade op.

Hoogstwaarschijnlijk ligt een technisch defect aan de oorzaak van de brand. Een branddeskundige van het Parket kwam ter plaatse om de precieze oorzaak te bepalen. In augustus vorig jaar brandde vier wagens en een trailer op dezelfde locatie ook volledig uit. Toen lag een weggegooide sigarettenpeuk en het droge weer aan de oorzaak van de brand.