Zaterdagochtend rond 5u30 kwam het tot een zware botsing tussen twee voertuigen op de Diksmuidseseteenweg op de grens van Roeselare en Staden. Een bestelwagen die uit de richting van Roeselare kwam week om nog onbekende reden van zijn rijvak af en kwam in botsing met een auto die uit de richting van Staden kwam. De bestelwagen kwam enkele tientallen meters verder tot stilstand

Een ambulancier die toevallig passeerde stopte en verwittigde de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. De bestuurder van de bestelwagen kon op eigen kracht uit zijn voertuig stappen en werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto klaagde over tintelingen in zijn benen.

De hulpdiensten namen geen risico en verwijderde het dak van het voertuig waarna het slachtoffer volgens procedure werd ontzet uit zijn voertuig. De man werd ter plaatse gestabiliseerd en afgevoerd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis.

Het Parket kwam ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen. De Diksmuidsesteenweg werd gedurende een ruime tijd afgesloten voor al het verkeer tussen het kruispunt van de Ring en het rondpunt van Sleihage.