Vorige week zaterdag reed een chauffeur met zijn vrachtwagen op de Ambachtstraat in Izegem. Onderweg merkte de chauffeur een sterke brandgeur en rook komende uit zijn vrachtwagen. Ter hoogte van het logistiek bedrijf Vanrobaeys zette hij zijn vrachtwagen aan de kant.

Niet veel later steeg een grote rookpluim uit de vrachtwagen. Doordat de poorten van de firma openstonden kwam de rook via die openingen in de hal. Enkele werknemers schoten te hulp met enkele brandblussers tot de brandweer arriveerde

De brandweer had de brand snel onder controle. De Ambachstraat werd tijdens de bluswerken in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer.Mogelijks zou een technisch defect aan de oorzaak van de brand liggen. Niemand raakte gewonde, de firma waar de rook binnenkwam liep geen schade op. De vrachtwagen daar in tegen is volledig uitgebrand en werd later opgehaald door een bergingsfirma.