Dronken bestuurder met voorlopig rijbewijs knalt tegen gevel appartement in Roeselare

Vorig weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag reed een bestuurder van een witte Opel tegen een gevel van een appartementsblok. De bestuurder raakte lichtgewond en werd afgevoerd naar het AZ Delta. De bewoners raakten niet gewond. De schade aan het appartement is groot.

De bestuurder van de auto reed op de Westlaan en wou ter hoogte van het kruispunt met de Iepersestraat afslaan richting het centrum van Roeselare. Tijdens het nemen van de bocht ging het mis en reed de bestuurder tussen een paal en een geparkeerde auto, door een hekwerk om tot stilstand te komen in de woonkamer van een appartement.

De bestuurder had teveel gedronken en reed met een voorlopig rijbewijs. Aangezien de bestuurder na 22 uur niet mocht autorijden heeft de jonge bestuurder ook die regel geschonden. De brandweerpost Roeselare kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen en de gevel te stutten. Het getroffen appartement is onbewoonbaar verklaard.

De bewoners kunnen terecht in een ander appartement. Een bergingsfirma kwam de Opel ophalen. De Iepersestraat werd gedurende de interventie gedeeltelijk afgesloten.