De voorbije dagen konden de wijkteams meerdere drugsdealers vatten. Op verschillende plaatsen liepen de dealers tegen de lamp. 

Het WOT van de regio City hield zaterdagnamiddag toezicht in de omgeving van de Lange Lobroekstraat. Daar konden ze een vermoedelijke deal vaststellen tussen twee personen. Na controle bleek één van de twee cocaïne en heroïne op zak te hebben. De man (28) bleek illegaal in ons land te zijn en gekend voor eerdere feiten van drugsverkoop. Zijn gsm-toestellen en zijn cash geld werden ook in beslag genomen. 

           

 Tijdens toezicht in de Duinstraat werd een inspecteur in burger van het drugsondersteuningsteam aangesproken door een man. Er werd gevraagd of hij misschien interesse had om drugs te kopen. De politie besloot de man aan een controle te onderwerpen. De verdachte verzette zich hevig en probeerde de politiemannen te slaan, maar kon toch overmeesterd worden. Hij had cocaïne, hasj en cannabis op zak en bleek illegaal in ons land te verblijven. Hij wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.               
                            


Het wijkteam van de Stuivenbergwijk controleerde zaterdagnamiddag en -avond met anonieme voetpatrouilles om de overlast in hun wijk te bestrijden. Ter hoogte van de Duinstraat – Lange Zavelstraat werd een drugsdeal vastgesteld. De verdachte probeerde nog met de fiets te ontkomen en reed in zijn vlucht zelfs een kind aan. Hij werd ingehaald en overmeesterd door de inspecteurs, hij had hasj en marihuana op zak. Kort nadien merkte een tweede ploeg opnieuw een verdachte fietser op. Ook hij kon gevat worden en bleek in het bezit van marihuana. Zowel de dealers als hun klanten bleken illegaal in ons land te verblijven. 

Het wijkteam van Ekeren kon eerder deze week een dealer vatten tijdens toezicht in het Veltwijckpark. Hij verkocht onder meer aan minderjarige skaters. Er werd een huiszoeking georganiseerd waarbij 57 gram cannabis, verpakkingsmateriaal en een weegschaal in beslag werd genomen.