Dinsdagavond rond 23.30 uur zag een patrouille hoe een Jaguar het rode licht negeerde op het kruispunt van de Lange beeldekensstraat met de Pothoekstraat. De eenheid deed het voertuig stoppen voor controle. Hoewel het bevel duidelijk was, negeerde de bestuurder dat en bleef hij doorrijden. De bestuurder negeerde aan het kruispunt van de Kerkstraat met de Carnotstraat opnieuw het rode verkeerslicht en reed de Carnotstraat op. Daarna ging het via de Ommeganckstraat naar de Provinciestraat waar de politie een eerste blokkade had opgeworpen. De vluchtende bestuurder probeerde opnieuw te ontkomen en raakte met zijn voertuig twee inspecteurs. Door zijn gevaarlijk rijgedrag kon hij de blokkade omzeilen en zette zo zijn weg verder richting de Plantin en Moretuslei. Hij reed van links naar rechts over de verschillende rijstroken en haalde gevaarlijke snelheden waar een snelheidsbeperking geldt tot 50 km/uur. De man reed gevaarlijk dicht achter andere weggebruikers waardoor verschillende ongevallen nipt vermeden konden worden. Het ging via de Binnensingel naar de Ring riching Gent waar hij over het verdrijvingsvak reed. De man begon met een hoge snelheid van meer dan 160 km/uur de stad uit te rijden. Onderweg veroorzaakte de vluchtende bestuurder een ongeval waarbij een personenwagen betrokken raakte. Dat gebeurde achteraan in een file die was ontstaan ten gevolge van werken, zo’n twee kilometer voor het tankstation in Kruibeke. Er kwam een ziekenwagen ter plaatse voor de bestuurder van het aangereden voertuig. Die raakte gelukkig niet zwaar gewond. Door die aanrijding werd ook de brandstoftank van een vrachtwagen geraakt waarvoor ook de brandweer gevraagd werd. Nog een ander voertuig leed schade door de brokstukken die verspreid lagen. Het ongeval was meteen ook het einde van de dolle rit. De vluchter legde een positieve ademtest af. Bij het doorzoeken van het voertuig werd ook een kleine hoeveelheid drugs gevonden. De verdachte van 45 jaar werd gearresteerd en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn voertuig en de bezwarende spullen die gevonden werden, zijn in beslag genomen. De gewonde collega’s lieten zich na de achtervolging verzorgen. Eén van hen is minstens drie dagen arbeidsongeschikt.