De mobiele eenheid van de Antwerpse politie kon maandagavond samen met verschillende interventiepatrouilles een vermoedelijke dealer vatten na een achtervolging.

Het voertuig van de verdachte kwam in beeld van de politie dankzij een ANPR-camera op de Noordersingel. Toen twee ploegen van de mobiele eenheid wilden overgaan tot controle van het voertuig probeerde de bestuurder te vluchten. Hij negeerde hierbij verschillende rode lichten en maakte meerdere verkeersovertredingen. Er werden meerdere ploegen van de mobiele eenheid en interventiepatrouilles aangestuurd om de vluchtende bestuurder te vatten.

Tijdens de achtervolging door Deurne kon de politie ook vaststellen dat de bestuurder verschillende zaken uit zijn auto weggooide. Uiteindelijk reed de bestuurder zich vast in de August Van Putlei, waarna hij te voet vluchtte richting Borsbeek. Verschillende inspecteurs zetten te voet de achtervolging in, terwijl andere ploegen via de Frans Beirenslaan aanreden. Uiteindelijk werd de verdachte door een patrouille te voet gevat op de Frans

Beirenslaan.

De verdachte van 23 bleek onder invloed van drugs te rijden en is bij de politie goed gekend voor drugsfeiten. Langsheen de route vond de politie verschillende hoeveelheden cannabis, in totaal meer dan 1 kilo, die de verdachte uit het raam van de auto had gegooid. Ook in de wagen werd nog een hoeveelheid cannabis aangetroffen. Het voertuig van de verdachte werd getakeld. De man zelf werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden.