Minderjarige gearresteerd na vandalisme in oudejaarsnacht.

No recent image

Het onderzoeksteam jongerencriminaliteit van de Antwerpse lokale recherche heeft een minderjarige geïdentificeerd voor beschadigingen aan een pand aan de Lakborslei in Deurne tijdens de bewogen oudejaarsnacht. De betrokkene werd gisteren tijdens schooltijd opgehaald. Hij gaf toe dat betrokken was bij de vernielingen in de nacht van 31 december op 1januari. Na zijn verhoor werd de jongen van 14 jaar voor de jeugdrechter voorgeleid. .Die heeft beslist om de jongere gepaste maatregelen op te leggen in het kader van het jeugddelinquentierecht. 

Voor de feiten aan een kantoorgebouw aan de Lakborslei kon dankzij een tip een verdachte geïdentificeerd worden.

Het onderzoek naar tal van andere feiten tijdens de oudejaarsnacht gaat onverminderd verder. We beschikken over heel wat beeldmateriaal van overlast op het openbaar domein en vernielingen. Toch blijven extra beelden van particuliere camera’s, gsm’s … welkom. Vooral in verband met de brandstichting op het Majoor Maelfaitplen, kan de politie nog hulp gebruiken. 
Na onze open oproep naar informatie en beelden kwamen zeven meldingen binnen bij de Blauwe Lijn. Eén van de tips leidde ons naar de minderjarige. Beschik jij over beelden waarop verdachten van zware (overlast)feiten te zien zijn? Neem dan contact op met de Blauwe Lijn van Politie Antwerpen op 0800 123 12. Daar worden jouw gegevens genoteerd. Om onze systemen niet nodeloos te belasten, vragen we om geen beelden rechtstreeks naar politie te mailen zolang de speurders van de lokale recherche geen contact met je hebben opgenomen.